Woongeluk op de hoek

Het nieuwbouwcomplex staat straks nadrukkelijk mooi te zijn op een markant punt aan de Eindhovenseweg. Ooit was hier een kruidenierswinkel van De Gruyter een echte blikvanger, vandaar de naam van het project. De grootgrutter was destijds bekend van het ‘snoepje van de week’. Nu vind je op deze hoek woongeluk voor een veel langere periode. De architectuur sluit aan bij de Amsterdamse en Haagse School met veel en gevarieerd metselwerk, uitgevoerd in roodbruine baksteen. Opvallend zijn verder de afgeronde hoek van het complex en het iets uitspringende balkon op de eerste verdieping dat mee de hoek omgaat. De koper van het bovenste appartement aan de voorzijde mag bovendien een dakterras aanleggen.

‘Topplek om te wonen’

 

Architect Wouter Margry van Margry | Arts Architecten: “Dit is echt een topplek om te wonen. Ik heb gestreefd naar een gebouw met kloek metselwerk en een zekere plasticiteit, in lijn met de wensen van de gemeente. Het gebouw is echt wel een statement dat zeker gaat bijdragen aan de kwaliteit en levendigheid van het nieuwe dorpshart van Aalst.”

Gerenommeerde partijen

De Gruyter is ontwikkeld door projectontwikkelaar Dutchloft, dat met een klein en toegewijd team inmiddels een aantal mooie projecten heeft opgeleverd in de regio. De bouw wordt uitgevoerd door het gerenommeerd bouw- en ontwikkelingsbedrijf Ten Brinke.

‘Inspelen op aangenamer wonen in Aalst’

 

Dutchloft: “Wij spelen met dit project in op belangrijke gebiedsontwikkelingen in Aalst: het vriendelijker maken van de Eindhovenseweg en de vernieuwing van het dorpshart Den Hof. Ons appartementengebouw De Gruyter ligt precies tussen deze twee ontwikkelingen in. Aangenamer wonen en verblijven in een veel levendiger en menselijker gebied, dat staat voorop.”